5 ilmastotekoa, jotka meistä jokainen voi tehdä jo tänään!

Moikka kaikille ja hyvvää perjantaita!
Tänään olisi tarkoituksena puhua aiheesta ympäristöystävälliset valinnat. Näillä vinkeillä ei painosteta ketään eikä syyllistetä, mutta nämä ovat helppoja asioita, mitä juuri sinäkin voit tehdä maapallomme hyväksi:)

1. Kierrätys: myy vanhoja vaatteita ja tavaroitasi kirpputorilla tai järjestä kavereidesi kanssa vanhojen tavaroiden vaihtokeskus joku viikonloppu. Jokainen tuo omia vanhoja tavaroitaan ja sitten vaihdatte niitä päittäin niin, että jokainen pääsee eroon omista turhista tavaroistaan, mutta saa myös vastineeksi jotain mahdollisesti tarvitsemaansa.
Pullojen ja roskien kierrätys on myös tärkeää. Mieti nyt saat rahaa siitä, että viet pullot ja tölkit kauppaan. Jos haluat lisätienestejä voit kysellä Facebookista ja tuttavilta varsinkin Ruotsin tölkkejä, kun sinne päin on menoja.
Roskien kierrätys on helppoa ja yksinkertaista. Ymmärrän jos asuu paikassa, missä ei ole kierrätysastioita lähellä se on työläämpää, mutta yleensä kauppojen läheisyydessä löytyy kierrätyspisteitä joihin voi viedä roskansa samalla, kun on menoa kauppaan.

2. Käytä sipsipusseja ja muita isojen tuotteiden pakkausmuoveja esim. vessa- ja talouspaperin pakkauksia roskapusseina. Tämä vinkki on napattu Maiju Vuotilaisen youtube-videolta https://www.youtube.com/watch?v=Zb5aSQ0wswI&t=491s, jossa on tämän lisäksi vielä 10 muuta vinkkiä, miten vähentää omaa muovinkulutustaan.

3. Hyödynnä julkisen liikenteen tuomia mahdollisuuksia, jos ne ovat sinulla saatavilla ja suosi varsinkin lyhyillä matkoilla kaksipyöräistä apuvälinettä nimeltä pyörä tai jalkapatikkaa.

4. Korjaa rikki menneet tavarasi. Jos vaatteisiin tulee reikä paikkaa se kuntoon, kengät vie suutarille, puhelin huoltoon ja korut sepälle. Näin ei tarvitse aina ostaa uusia tuotteita.

5. Kanna mukana aina kangaskassia. Saat sen pieneen tilaan ja jos sinulla ei satu olemaan reppua mukana yhtäkkiseen kauppareissuun voit pakata ostokset siihen eikä sinulla tarvi maksaa muovipussista 0,20€.

Nämä olivat minun vinkkini ympäristöystävälliseen elämään. Jokainen meistä voi kantaa korkensa kekoon jollain tasolla. Olivat teot sitten näin pieniä tai isompiakin.
Inspiroivaa ensi viikkoa jokaiselle ja rentouttavaa viikonloppua. Nauttikaa elämästänne. Me nähdään taas ensi perjantaina.

ps. Tein instagram tilin, jossa päivitän blogiin liittyviä asioita @tahtientaivas, ottakaa haltuun.

Rakkaudella, Emma

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täysi-ikäisyys

Ajatuksiani

Kesä 2020